Buitenevenementen

EO Jongerendag

De EO Jongerendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt bezocht door meer dan 35.000 jonge mensen.

Het wordt georganiseerd en live uitgezonden op de nationale televisie door de Evangelische Omroep. Het wordt gehouden in het overdekte voetbalstadion Gelredome in Arnhem. De belangrijste artiesten dit jaar waren Kees Kraaijenoord, Shonlock, Casting Crowns en LZ7.

Rider verzorgt al sinds 2001 het geluid, de monitors en de backline voor het festival. We gebruikten er een L-Acoustics geluidsysteem bestaande uit 24 x V-Dosc voor de 2 hoofdarrays, 62x KUDO voor de 6 outfill en delay arrays, 16 x ARCS II voor de infills en 24 SB218 subs, alles aangestuurd door LA8 versterkers. De main en de monitormixers met 96 kanalen elk waren Yamaha PM5D/RH's. Dit jaar leverden wij maarliefst 30 Shure UR draadloze microfoons en 24 Sennheiser EM 2050 stereo in-ear monitors voor het evenement. Het geluid was stevig en luid genoeg voor de pop/rock bands terwijl de verstaanbaarheid van de sprekers overal in het stadion uitstekend was.