Het werken in de audiovisuele branche brengt ons in een groot aantal verschillende omstandigheden. Locaties, publiek en ideeën van onze opdrachtgevers brengen constant nieuwe uitdagingen met zich mee. We moeten scherp en vindingrijk zijn om overal de juiste technische oplossing te kunnen bieden. Ook het op- en afbouwen in recordtijden of transporteren van materialen over grote afstanden is een belangrijk aspect.

Rider Audio & Media BV is de ideale partner voor concerten, evenementen, congressen, shows en tours of voor een feest, vergadering of toespraak. Waar de uitdaging ook ligt, wij gaan hem aan. Voor u betekent het werken met Rider als partner een ontspannen beleving van uw event, van plan tot uitvoering.

Wij denken graag mee over de meest optimale invulling van uw evenement. Wij doen méér dan licht en geluid!


Geschiedenis van Rider Audio & Media

Met meer dan 40 jaar ervaring is Rider uw ideale partner voor elke gelegenheid. Als nuchter Hollands bedrijf staat economisch werken bij ons hoog in het vaandel. Als u ook deel uit wilt maken van onze geschiedenis dan verwelkomen wij u graag als klant en zien we uw aanvraag graag tegemoet! Een vrijblijvende offerte zegt meer dan duizend woorden.

Touren met Johnny Cash in de jaren '90.

Touren met Johnny Cash in de jaren '90.

De eenentwintigste eeuw

In de eenentwintigste eeuw gaan de tournees door met onder andere B.B. King, The Legends of Rock n’ Roll, The Dubliners, Mercedes Sosa, Rhythm of the Dance, Ronduit Praise, Golden Earring, Kane, Asha Bhosle, Cesaria Evora, Tango Emociòn en de Dancetours

Ook gaan de festivals door zoals The Jamborees, Flevo Festivals, EO Jongerendagen en EO Gezinsdagen, North Sea Jazz Festivals, Back to… Festivals en veel Keltische en Ierse Festivals.

De bedrijfsevenementen gaan door met onder andere Anthony Robbins Seminars in Frankfurt, Cardiff en Londen en productpresentaties voor Vodaphone, MAN Trucks, KPN, ING Bank, Farouk en Gillette en diverse bedrijfs- shows In de Cruise Terminal Rotterdam en in Alcazar Puttershoek.

In 2005 worden investeringen gedaan in het nieuwe L-Acoustics KUDO Line Array systeem en in 2007 worden nieuwe digitale mengtafels van Yamaha aangeschaft. In 2008 worden investeringen gedaan in nieuwe Shure UR draadloze microfoons en beltpacks.

In 2009 wordt Rider door L-Acoustics benoemd tot L-Acoustics Rental Network Partner.


De tachtiger jaren

De tachtiger jaren beginnen we met twee Nederlandse bands, Transister en Gruppo Sportivo later gevolgd door BZN.

In de tachtiger jaren doen we ook veel Europese tournees met onder andere Roy Orbison, Don McLean, The Everly Brothers, Don Williams, Dexy’s Midnight Runners, Sheila Walsh, Rita Coolidge, Sandy Patty, Meatloaf, Dionne Warwick en de jaarlijkse Europese tournees van Fats Domino, B.B. King en The Dubliners. Met Silverwind touren we door Europa en Africa.

We doen ook veel jaarlijks terugkerende Nationale en Internationale Festivals zoals de Tros Countryfestivals in Nederland, de Marlboro Countryfestivals in Engeland, Duitsland en Zwitserland, de Eindhoven Jazz Festivals, de Dendermonde (B) Jazz Festivals, de Breda Jazz Festivals en de North Sea Jazz Festivals. We doen ook veel jaarlijks terugkerende christelijke festivals zoals Sephora in Avignon (F), Scandinavium in Gothenburg (S) en het Flevofestival in Nederland.

In 1985 en 1986 wordt de apparatuur uitgebreid met Meyer Sound luidspreker, Crest versterkers en Yamaha mengtafels. Ook de verzorging van licht en backline wordt aan de activiteiten toegevoegd.

De negentiger jaren

De negentiger jaren worden gedomineerd door Europese tournees van onder andere: Santana, Emmylou Harris, Petra, Flying Pickets, John Hiatt, Laura Pausini, Fleetwood Mac, Johnny Cash, John Denver, George Benson, Randy Crawford, Backstreet Boys, Coolio en de jaarlijkse Europese tournees van Fats Domino, B.B. King, Ray Charles, The Dubliners en de Legends of Rock n’Roll metChuck Berry, Jerry Lee Lewis en Little Richard.

In de negentiger jaren zijn er ook de jaarlijkse festivals zoals The Marlboro Country Festivals in Engeland, Nederland, Duitsland en Zwitserland, de jazzfestivals van Dendermonde (B), Breda, en het North Sea Jazz Festival en de christelijke festivals Sephora (F), Flevo en de EO. Daarnaast ook nog de Nationale en World Jamborees.

Aan het eind van de negentiger jaren worden bedrijfsevenementen steeds belangrijker met bijvoorbeeld de Anthony Robbins Seminars in Rotterdam, Brussel, Milaan en Geneve, Internationale productpresentaties voor Yamaha Motors, en bedrijfspresentaties Mc-Kinsey, Syntegra en Exact.

In 1998 wordt Rider service provider voor L-Acoustics V-Dosc en dV-Dosc Line Array  systemen.

De gebruikte mengtafels zijn dan van Yamaha, Midas en Ramsa. Ten behoeve van de bedrijfs- evenementen worden investeringen gedaan in videoapparatuur en wordt artiesten- en crew catering aan de activiteiten van het bedrijf toegevoegd.


De zeventiger jaren

De reputatie van Rider krijgt in het begin van de zeventiger jaren vorm door de verzorging van het geluid van de Nederlandse band Focus. Veel internationale ervaring wordt opgedaan na de internationale doorbraak van Focus in 1973 met uitgebreide tournees niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten, Japan en Australië.

Na de succes periode van Focus volgen vanaf 1975 diverse Europese tournees met onder andere La Belle, Barry McGuire, Ivan Rebroff, Buck Owens, Nathalie Cole, Manhattan Transfer, Peggy Lee, Guys & Dolls, Jackson Five, John Cale, Mothers Finest, Van Halen, Andraë Crouch, Exception en The Dubliners.

We verzorgen het geluid voor diverse Nederlandse festivals zoals Pinkpop, Popfestival Lochem, New Pop Festival, North Sea Jazz Festival en verschillende Ierse Folkfestivals.

De apparatuur bestaat dan uit JBL luidsprekers, Crown versterkers en Soundcraft mengtafels.