Rotterdam Pride

Rider leverde een totaal voorziening in de vorm van een overdekt podium door middel van een staande truss constructie, L-acoustics geluid systeem, Backline, (inear)monitors, licht en confetti streamers tijdens Pride Live Music bij Loud Rotterdam. Dit evenement is onderdeel van het nieuwe evenement Rotterdam Pride. De Rotterdam Pride vond plaats in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, de Rotterdamse Gay Horeca en Gay Organisaties in het centrum van Rotterdam.

Buitenevenementen, Sport

European Universities Games 2014

Rotterdam was in 2014 gastheer van de EU Games 2014. Met een ongelooflijk aantal van 2830 deelnemers uit 280 universitaire teams. De Games omvatte een breed scala aan competities in 10 verschillende sporten en ook gecombineerd educatieve, culturele en sociale evenementen.

Rider Audio & Media BV heeft de kans gekregen de beleving van dit evenement te versterken met licht en geluid!

Meer informatie op de website van EU Games 2014: www.eugames2014.eu

Kid Dynamite Jazz Festival

Het Kid Dynamite Jazz Festival (KDJF) is, zoals de naam al doet vermoeden, een jazz festival voor kinderen. Er worden workshops gegeven en er zijn optredens voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Maar ook voor ouders en jongeren is er genoeg te beleven! Ieder jaar treden er gevestigde en upcoming jazz artiesten op. Haal een biertje, wijntje of fris en geniet van verschillende soorten jazz. Iedereen die van muziek houdt is van harte welkom!

Rider Audio & Media BV heeft alle Jazz liefhebbers voorzien goed jazz geluid zoals het hoort!

Meer informatie op de website van Kid Dynamite Jazz Festival: www.kiddynamitejazzfestival.nl

Huldiging FC Dordrecht

FC Dordrecht keert na 20 jaar terug in de eredivisie. Het Statenplein kleurt bij Dordts succes tijdens de huldiging in de clubkleuren groen en wit. Er wordt een podium gebouwd om de spelers aan het publiek voor te stellen. Daarnaast worden de fans en de spelers vanaf dit podium toegezongen door verschillende artiesten en is er een dj.

Aan Rider Audio & Media de taak om in korte termijn te schakelen en dit feestje te voorzien licht, geluid en geweldige special effects!

Buitenevenementen

EO Jongerendag

De EO Jongerendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt bezocht door meer dan 35.000 jonge mensen.

Het wordt georganiseerd en live uitgezonden op de nationale televisie door de Evangelische Omroep. Het wordt gehouden in het overdekte voetbalstadion Gelredome in Arnhem. De belangrijste artiesten dit jaar waren Kees Kraaijenoord, Shonlock, Casting Crowns en LZ7.

Rider verzorgt al sinds 2001 het geluid, de monitors en de backline voor het festival. We gebruikten er een L-Acoustics geluidsysteem bestaande uit 24 x V-Dosc voor de 2 hoofdarrays, 62x KUDO voor de 6 outfill en delay arrays, 16 x ARCS II voor de infills en 24 SB218 subs, alles aangestuurd door LA8 versterkers. De main en de monitormixers met 96 kanalen elk waren Yamaha PM5D/RH's. Dit jaar leverden wij maarliefst 30 Shure UR draadloze microfoons en 24 Sennheiser EM 2050 stereo in-ear monitors voor het evenement. Het geluid was stevig en luid genoeg voor de pop/rock bands terwijl de verstaanbaarheid van de sprekers overal in het stadion uitstekend was.

Buitenevenementen

Xnoizz Flevo Festival

Het Xnoizz Flevo Festival is een vierdaags festival waar meer dan tienduizend jonge mensen genieten van muziek, lezingen, cabaret en theater van artiesten van over de hele wereld. Het vond van 17 t/m 21 augustus voor de 34e keer plaats, en voor de vierde keer op het landgoed Bussloo bij Deventer. De belangrijkste artiesten die dit jaat optraden waren Brian Head Welch, Starfield, Handsome Poets, Seabird, HB, Nikki, LZ7 en Red. Rider verzorgde dit jaar de productie van het Flevo Festival voor de 33ste keer.

Buitenevenementen

BEATS 010

riokok_beats0102k2011_0044a.jpg

In samenwerking met FrameWave verzorgde Rider het geluid van de 7e editie van het officiële studentenfeest van de Hogeschool Rotterdam BEATS010 dat plaats vond in het Sportpaleis Ahoy. De line-up bestond o.a. uit Lucien Foort, Leroy Styles en Shermanology. De MC.s waren Jessy K en D.MC.

De geluidsinstallatie bestond uit 34 L-Acoustics KUDO's en 16 SB218's waarmee een uitstekend resultaat geboekt werd. Website BEATS 010

Bevrijdingsfestival Zeeland

Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt jaarlijks op 5 mei gehouden in het Bellamypark te Vlissingen. Rider verzorgt, in samenwerking met Tjoonk, al sinds 2005 het geluid voor dit festival. De optredende artiesten dit jaar waren Danny Vera, C-mon & Kypski, Zwart Licht, Irieginal Abraham, The Julian Sas Band en Boris & Wicked Jazz Band.